Menu

Computers voor Ghana maken tussenstop bij werkzoekenden – artikel HBVL van 15 april

Enkele stagiairs van het Zonhovense ‘LIV aanhetwerk’ brengen momenteel een veertigtal laptops in orde voor werkzoekende lotgenoten. Opmerkelijk is dat die computers eigenlijk bedoeld zijn voor Ghana.

‘LIV aanhetwerk’ helpt personen met een gezondheidsprobleem weer aan de slag. “Ook in coronatijden houden wij onze cursisten scherp met e-coaching, e-learning, online solliciteren en het zoeken naar vacatures”, zegt Kathleen Mertens van LIV. “Door de coronamaatregelen doen ze dat nu van thuis uit, maar daarvoor hebben ze natuurlijk wel een computer nodig. We merkten dat vijftig van onze vierhonderd cursisten geen pc, laptop of internet hebben. De oorzaak daarvan is meestal financieel of sociaal. Daarom zorgen we ervoor dat ook zij het noodzakelijke IT-materiaal, de nodige basissoftware en een introductiecursus krijgen.”

“Deze week hopen we de eerste twintig laptops buiten te krijgen”, vervolgt Yvo Custers van LIV.

Ghana4you

Opmerkelijk is dat de laptops en pc’s afkomstig zijn van het project Ghana4you van Rik Loenders, en dus eigenlijk bedoeld zijn voor Ghanese scholen. “Met het project voorzien we verschillende scholen in de regio Senya Beraku in Ghana van computers, laptops en materiaal”, zegt Loenders. “Ook de leerkrachten krijgen ginds een opleiding zodat ze goed les kunnen geven. Maar omdat de computers daar nu toch niet geraken door de coronamaatregelen, lenen we ze uit aan werkzoekende mensen met een gezondheidsprobleem.”

LIV maakt deel uit van de intercommunale IGL. Volgens Mustafa Harraq, voorzitter van IGL, worden de pc’s verdeeld met de hulp van de OCMW’s. “Er wordt ook gezorgd voor internet en de OCMW’s staan borg voor de teruggave van het uitgeleende materiaal.” (link naar uitleendocument + procesbeschrijving)

De computers zijn onder meer afkomstig van het Jessa Ziekenhuis, CM Limburg, de KULeuven (Groep T), het Atlas Colllege in Genk en De Wissel in Neeroeteren.

Voor meer informatie kan u terecht op laptops@livaanhetwerk.be of Tel.: 0032 479 66 61 25 (Yvo Custers)

 

© LIV aan het werk 2024 - Privacyverklaring