Menu

Net zoals MYA werkt ook Conditus Chocolate Creations uit Opglabbeek verder in deze moeilijke tijden.

“Ik vind het bijzonder sterk dat jullie LIV stagiaire met volle motivatie haar stage aangevat en voltooid heeft.”

Ook bij Conditus  zijn er aanpassingen gebeurd naar aanleiding van de coronacrisis.

Karin Lindekens geeft tekst en uitleg.

 

“Als voedingsbedrijf werken we sowieso al volgens HACCP richtlijnen, wat inhoudt dat handen wassen en het dragen van onder andere handschoenen normale activiteiten zijn in ons bedrijf. Tijdens deze coronatijden hebben we uiteraard wel nog extra maatregelen moeten treffen. Zo blijven medewerkers, die zelf ziek zijn of waarvan iemand in het gezin ziekteverschijnselen vertoont, preventief thuis. Ook houden wij ons aan de social distancing. In onze kantoren heeft iedereen zijn eigen kantoorruimte en in het atelier heeft elke medewerker zijn eigen sector zodat hij minstens 3 tot 5 meter van de naburige medewerker staat.  Dat maakt wel dat we met minder personen tegelijkertijd aan het werk kunnen.  Vanuit onze medewerkers kwam dan ook het voorstel om met gespreide uren te werken. Om in extra ruimte te voorzien, hebben we zelfs een naburig bedrijfspand, dat momenteel even leegstaat, tijdelijk mogen ‘inpalmen’ en hebben we dit omgevormd tot een extra verpakkingsatelier.  Een bijkomende coronamaatregel was het gebruik van mondmaskers.”

“Naar aanleiding van de coronamaatregelen kwamen er ook enkele uitdagingen op ons pad, aangezien klanten heel wat orders aanpasten. Wij verzorgen immers heel wat promotionele en relationele chocolade voor bedrijven. Veel werknemers werken deze dagen van thuis uit en dat weerspiegelde zich in onze orders. Zo dienden we bijvoorbeeld paasgeschenkjes voor bedrijven afzonderlijk te verpakken en individueel aan de werknemers te bezorgen, in tegenstelling tot het verleden waar ze als traktatie(mand) geleverd werden in het bedrijf zelf.”

 

“Hartverwarmend om te zien is dat één van onze klanten zijn 1.350 geschenkjes voor de medewerkers geschonken heeft aan vijf universitaire ziekenhuizen om zo onze helden in de zorg een warm hart onder de riem te steken. Wij zijn hen hierin gevolgd en hebben hetzelfde gedaan voor een aantal woonzorgcentra voor volwassenen met een mentale en/of fysieke beperking.

Ik ben onze medewerkers en jullie stagiaire, bijzonder dankbaar voor de blijvende inzet in deze moeilijke omstandigheden. Enerzijds was iedereen uiteraard zeer bezorgd om zijn eigen gezondheid en die van zijn naasten, anderzijds is elke medewerker enorm inventief geweest om oplossingen te bedenken, wat niet evident is en wat bij momenten zeker stress bezorgde.

Ik vind het bijzonder sterk dat ook jullie LIV stagiaire met volle motivatie haar stage aangevat en voltooid heeft.”

© LIV aan het werk 2024 - Privacyverklaring