Menu

LIV wil jaarlijks 100 werkzoekenden met gezondheidsprobleem tewerkstellen

 

LIV@RIEMST

Waarom Riemst ?

  1. Het hoofdkantoor van expertisecentrum LIVaanhetwerk is gevestigd in Zonhoven. Vanuit de regio Tongeren (Riemst, Hoeselt, Bilzen, Voeren, Tongeren) ) is voor ons cliënteel de  bereikbaarheid met het openbaar vervoer problematisch.
  2. Op aangeven van bestuurslid[1] Davy Renkens uit Riemst kregen wij de unieke kans aangeboden om een antennepunt te openen in de oude pastoriewoning aan de St Martinuskerk. Voorheen was hier de PWA gehuisvest, die de benedenverdieping reeds aangepast had heringericht. De oude pastorie is centraal gelegen en uitstekend toegankelijk ook voor rolstoelgebruikers.
  3. Op basis van VDAB statistieken (Arvastat, juni 2019) weten we dat in deze regio het voorkomen van personen met een arbeidsbeperking hoger ligt dan het Limburgs gemiddelde van 26,3%

Jaarlijks hopen we dan ook met dit antennepunt het verschil te kunnen maken en minstens een honderdtal cliënten te bereiken. De toeleiding hiervan gebeurt in nauwe samenwerking met arbeidsmarktregisseurs VDAB en GTB. We laten daarom verschillende  van onze cliënten aan het woord als authentiek getuigenis.

  1. LIV heeft reeds een ruim netwerk aan bedrijven die stages en vacatures aanbieden. Werkgevers uit deze regio hopen we door de grotere nabijheid nog beter te kunnen bereiken.
  2. Heel in het bijzonder beschikt de prachtige landelijke gemeente Riemst over heel wat troeven om bootcamps rond preventie van burn out en mental well being workshops te organiseren. De samenwerking met BOSE NV is een mooi voorbeeld hiervan. We laten dan ook de HR verantwoordelijke mevr. Anuschka Luyckx graag getuigen.
  3. Naar de toekomst wil LIV als dochterbedrijf van IGL een systematische en intensieve samenwerking opzetten met haar gemeentelijke aandeelhouders. Samen met de gemeente Riemst willen we net zoals in Zonhoven een pilot opzetten rond gespecialiseerde HR dienstverlening en outreachingprojecten. Burgemeester Mark Vos van Riemst en IGL voorzitter Mustafa Harraq zullen één en ander toelichten.

 

[1] Dhr Davy Renkens is namens de gemeente Riemst lid van de Algemene Vergadering van IGL en tot vorig jaar ook bestuurder. LIV is een dochter van IGL.

© LIV aan het werk 2024 - Privacyverklaring