Menu

LIV Academy

Onze LIV Academy biedt een ruime waaier aan trainingen en workshops op het vlak van verzuim, re-integratie en talentontwikkeling. Steeds op maat van uw organisatie!

Leer omgaan met gezondheidsproblematieken op de werkvloer

Steeds meer mensen hervatten het werk na een burn-out of willen hun behandeling of revalidatieproces combineren met werk (bijvoorbeeld na kanker). Dit confronteert leidinggevenden, collega’s, HR personeel met heel wat vragen: Wat betekent een bepaalde problematiek? Welke impact heeft dit op de werkvloer ? En hoe ga ik ermee om?
Onze trainers weten raad. Via een mix van theorie en praktijk verkrijgt u doelgroepspecifiek (autisme, chronische pijnen, postonco en burn-out) de nodige handvaten zodat u hier direct mee aan de slag kunt gaan op de werkvloer.

iCARE- workshops

Om jobbehoud en succesvolle re-integratietrajecten te bekomen is een goede balans tussen mentale weerbaarheid en beweging bij de medewerker cruciaal. Vandaar dat workshops gebaseerd zijn op iCARE: een benadering die in eigen beheer ontwikkeld werd en succesvol is bij re-integratie en jobbehoud.
Dreigt één van de medewerkers bijvoorbeeld uit te vallen na burn-out of wenst een werknemer na kanker het werk te hervatten? LIV biedt individuele en collectieve trainingen rond het versterken van mentale veerkracht, in combinatie met het verhogen van de fysieke fitheid.

Re-integratie en aangepast werk

Als een medewerker ‘het overeengekomen werk’ niet opnieuw kan opnemen is re-integratie voor alle partijen allesbehalve evident. Via onze workshops leert u:

  • re-integratietrajecten voorbereiden
  • loskomen van bestaande functieprofielen
  • focus verleggen naar talenten zodat win-winsituaties ontstaan

Tot slot helpen we u om dit alles te consolideren in een duurzame aanpak voor de toekomst.

Sensitivity training

Of u nu de re-integratietrajecten van uw medewerker wenst te begeleiden of een inclusief HR beleid wilt installeren: een breed draagvlak creëren is een must. Tijdens onze workshops leert u als werkgever/HR professional/ … hoe u de nodige sensitivity kunt creëren op managementniveau rond ziekte, verzuim, talenten en re-integratie.

In de kijker: Project Kom op voor Werk bij Kanker

Steeds meer ondernemingen worden geconfronteerd met medewerkers die te maken krijgen met kanker – hetzij omdat ze zelf de diagnose kanker krijgen, hetzij als mantelzorger. U kunt als werkgever een verschil maken.

Hoe gaat u als werkgever om met medewerkers die geconfronteerd worden met kanker? Wat is het effect op het functioneren van uw medewerker en het team? Hoe zorgt u voor een succesvolle werkhervatting? En hoe verankert u dit in uw personeelsbeleid?

Wij bieden met ‘Kom op voor Werk bij Kanker’ oplossingen in de vorm van een training en/of consultancy.

Training:

Deze training omvat 2 modules en biedt een antwoord op onderstaande vragen:

  • Wat is kanker? welke impact heeft kanker op uw werknemer? Hoe gaat u daar in uw bedrijf of organisatie mee om?
  • Hoe zit het wetgevend kader rond-re-integratie in elkaar? wij informeren u over het re-integratietraject (op beleidsniveau en individueel niveau) en geven concrete handvaten om er mee aan de slag te gaan.
  • Tot slot: Hoe stemt u uw communicatiestrategie hierop af? Hoe zorgt u voor binding bij langdurige afwezigheid en hoe bereidt u een terugkeer naar werk samen voor?

 

VOOR WIE:

LIV biedt een brede waaier aan opleidingen voor diverse doelpublieken. Of u nu HR-medewerker, leidinggevende , preventieadviseur,… of medewerker bent, er zit altijd iets tussen wat past bij uw noden en vragen.
Wenst u een kortdurende workshop of een intensieve training?
Wilt u een medewerker of een heel team betrekken?
Wenst u in company of in huis?
We bespreken graag met u alle mogelijkheden. Contacteer ons via: info@livaanhetwerk.be

WAAROM KIEZEN ONZE KLANTEN VOOR LIV

Bij LIV kunt u rekenen op een team van gespecialiseerde trainers, met meer dan 30 jaar ervaring.
Wij organiseren unieke, op maat gemaakte trainingen met een duurzame insteek.

 

Onze experts

Yves Moriën
Mieke Versleegers
Kathleen Mertens

iCARE

Je terug goed laten voelen op de werkvloer.
Dat is ons doel.
Want wij geloven in een gezonde geest in een gezond lichaam. Hoe we dat doen? Via het iCARE-principe en een persoonlijk plan van aanpak.

We bekijken hoe voeding, beweging, energie en mentale weerbaarheid je verder brengen naar je doelen. Want deze vier pijlers vormen de grondslag van een evenwichtig leven.

Voeding

Een gebalanceerd voedingspatroon is de basis van een gezonde, energieke levensstijl.

Energie

Waar haal jij energie uit? Waar liggen je passies? Ze vormen de drive om vooruit te gaan.

Mentaal

Mentale weerbaarheid maakt dat jij je bewuster bent van je krachten en sterker in je schoenen staat.

Beweging

Bewegen is niet alleen goed voor je lichaam. Je haalt er ook tonnen energie uit en reduceert stress.

Verhalen

© LIV aan het werk 2021 - Privacyverklaring