Menu

Gespecialiseerd Outplacement

Work is part of life, life is part of work. Gezondheid en werk zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Wanneer gezondheidsredenen geen re-integratie mogelijk maken, is het opzeggen van de arbeidsovereenkomst soms onvermijdbaar. LIV begeleidt de ontslagen medewerker met een gezondheidsproblematiek richting een duurzame hertewerkstelling.

Waarom kiezen onze klanten voor LIV?

Bij LIV kan u rekenen op een multidisciplinair team van experten met dertig jaar ervaring in begeleiding van werkzoekenden met een gezondheidsproblematiek. Dit team bestaande uit een psycholoog, kinesitherapeut en ervaren jobcoaches, streeft ernaar om het verlies van een ontslag om te buigen naar een win-win.
Daarnaast fungeert LIV als belangrijke facilitator binnen het uitgebreide netwerk aan vitale stakeholders (werkgevers, mutualiteit en arbeidsgeneesheer). We creëren open communicatiekanalen tussen de betrokkenen, zorgen ervoor dat neuzen in dezelfde richting staan, om op die manier een re-integratie te bevorderen.

Gespecialiseerde outplacementbegeleiding en iCARE

LIV is een CERTO-gecertificeerd outplacementbureau en steunt op de iCARE methodiek, een specifieke evidence based benadering die in 2010 in eigen beheer ontwikkeld werd. Deze methode zorgt voor een optimale balans tussen energie, mentale weerbaarheid, beweging en voeding.
We focussen ons op talenten en nieuwe inzetbare competenties die de functiebeperking compenseren en employability verhogen. Soms betekent dit dat we helemaal naar de basics terugkeren waarbij de combinatie van psychomotorische en mentale training zorgt voor een boost in energie en mentale weerbaarheid.

Een combinatie van individuele coaching en groepssessies biedt de ontslagen medewerker alle handvaten bij de zoektocht naar een nieuwe en passende job.

Finaliter gaat het hier om een win-win situatie !

download hier onze informatiefiche

Onze experts

helpen je werknemer om zicht te krijgen in het type baan dat bij hem past.

iCARE

Je terug goed laten voelen op de werkvloer.
Dat is ons doel.
Want wij geloven in een gezonde geest in een gezond lichaam. Hoe we dat doen? Via het iCARE-principe en een persoonlijk plan van aanpak.

We bekijken hoe voeding, beweging, energie en mentale weerbaarheid je verder brengen naar je doelen. Want deze vier pijlers vormen de grondslag van een evenwichtig leven.

Voeding

Een gebalanceerd voedingspatroon is de basis van een gezonde, energieke levensstijl.

Energie

Waar haal jij energie uit? Waar liggen je passies? Ze vormen de drive om vooruit te gaan.

Mentaal

Mentale weerbaarheid maakt dat jij je bewuster bent van je krachten en sterker in je schoenen staat.

Beweging

Bewegen is niet alleen goed voor je lichaam. Je haalt er ook tonnen energie uit en reduceert stress.

Verhalen

© LIV aan het werk 2024 - Privacyverklaring